Potente fermenterte urter

Vi har snakket med Naturterapaut Stein Flaatrud om hva han mener er fordelene med å bruke FloraFerm kosttilskudd. FloraFerm er i bruk blandt terapauter i Norge og har vært brukt gjennom flere år av terapauter i Ungarn, både leger og naturmedisinere (det er fortrinnsvis leger som benytter seg av FloraFerm i utlandet).

Sammenheng mellom tarmhelse og helse

FloraFerms produkter har ett stort fokusområde, nemlig mikrobiomet i tarmen vår. Noen har faktisk kalt denne sammensetningen av millioner av mikrober for kroppens 2. hjerne! De siste 10-15 årene har forskningen omkring alle disse mikrobenes sammesatte virkninger på helsen vår, nærmest eksplodert. Hver enste måned kommer det nye studier som viser en eller annen sammenheng mellom mikrobene og helsen vår. Derfor bør vi slutte å se på tarmen som bare ett fordøyelsesystem. Vi vet nå at mange alvorlige sykdommer har sitt utgangspunkt i nettopp tarmen og mikrobiomets sammensetning.

Mikrobiom

Den samlede benevnelsen på mikrobene du har i mage og tarmsystemet ditt, med særlig fokus på tynn og tykktarm.

Ádám Bóday

Master herbalist

FloraFerm produseres av ett firma med spesialkompetanse på utvikling av fermentering av blomster og urter for å lage sine fantastiske produkter. Adam Boday har snart 20 års erfaring innen urtemedisin, svært få i Europa er bedre skikket til å lage blandinger som FloraFerm. Slike produkter blir gjerne til etter årevis utvikling og prøving på mennesker, det er viktig at produktene virker i praksis og ikke bare på papiret.

Tarmflora i ubalanse

Denne miksen av mikrober i tarmen, veier faktisk opptil 2 kg hos ett voksent menneske. I dag finnes det også tester, såkalte mikrobiomtester, som avslører hvordan hundrevis av forskjellige bakterie-familier jobber og balanserer hverandre. Nettopp dette med balansen er hovedpoenget, de forskjellige bakteriefamiliene SKAL balansere hverandre. Dvs. hvis du har for mye av en eller flere av dem iforhold til andre, kan sykdom oppstå. En ting er helt sikkert, denne forskningen er bare i sin begynnelse, og du kan være helt sikker på at nye viktige oppdagelser vil bli gjort.

Dagens kosthold inneholder mye kjemikalier og tildels farlige stoffer. Sprøytemidler, konserveringsmidler, syntetiske fargestoffer, emulgatorer og mye annen tvilsom kjemi blandes dessverre i matvarene våre. Dette vet vi pr. i dag kan forstyrre bakteriefamiliene i mikrobiomet kraftig. Ja, det kan til og med nesten utrydde enkelte av dem! Når vi så vet at mange og tildels alvorlige sykdommer kan utvikles av overvekst (og fravær av) viktige bakterier er det lett å forstå at dette kan ha store konsekvenser for den enkelte, og derfor folkehelsen generelt.

Vi ser en trend av at økologisk dyrket mat, og det å lage et måltid fra bunnen av, er økende. Heldigvis har vi gode produkter som FloraFerm til å hjelpe oss!

Hvordan kan FloraFerm være til hjelp?

Balansen i mikrobiomet er nøkkelen til god helse, ikke bare for å unngå potensiellt farlige sykdommer, men også enklere problemstillinger som allergi, forstoppelse/diare, luftplager, etc.. Bruk ALLTID FloraFerm etter en kur med antibiotika. Det kan også være lurt å gjenopprette en god tarmflora etter infeksjonssykdommer gerellt. For mange kan det være lurt å ta 2-3 kurer i året, og husk en kur bør vare minimum en måned, gjerne lenger. Førstegangskur bør vare 2-3 mnd. for at du skal være sikker på å gjenopprette ett mikrobiom i balanse.

Stein Flaatrud

Naturterapeut

Har lest homøopati ved NAN i 4 år, samt vitamin- og mineralterapi, soneterapi, kinesiologi, biopati, urtemedisin, mm i en årrekke. Jobber primært med vitamin- og mineralterapi, urtemedisin og mikrobiologi. Er den som har tatt flest hårmineral-analyser i Skandinavia, og de senere årene også mange gentester. Underviser i mange land om disse emnene. Har praktisert som terapeut siden 1983.

Vi har startsett for å komme igang med Floraferm