Superallsidig universalsalve

Utrolig Universalsalve, eller Utroligsalven, som den kalles på folkemunne ble opprinnelig utviklet for å lindre ubehag ved bruk av tannproteser. I løpet av snart 40 år har mange fornøyde kunder opplevd at salven kan virke lindrende på et bredt spekter av hudtilstander.

 

Vi har samlet et knippe bruksområder fra våre kunders erfaringer

 • Kløe og svie
 • Ømme muskler og ledd
 • Tørr og sprukken hud
 • Lette forbrenninger
 • Skrubbsår, gnagsår og småsår
 • Insektstikk
 • Tørre lepper
 • Såre og sprukne neglebånd
 • Lindring ved lette solskader/solforbrenning
 • Sårtilheling ved mindre overfladiske sår
 • Lett eksem
 • Lett psoriasis
 • Kviser
 • Ømme, kalde og slitne føtter
 • Lindring av munnsår/herpes
 • Og mye, mye mer

Utrolig er en hudpleieserie med salver bestående av virkningsfulle planteoljer. Salvene har mange bruksområder, klikk her og finn ut hvilken salve som passer for deg.

Populære pakker

Pakke Utrolig Original

Superpakken

(114) Opprinnelig pris var: 892 kr.Nåværende pris er: 599 kr.

Pakke Utrolig Original

Original 1-2-3 pakken

(59) Opprinnelig pris var: 573 kr.Nåværende pris er: 499 kr.

Utrolig pakke

Familiepakken

(12) Opprinnelig pris var: 1372 kr.Nåværende pris er: 998 kr.

Pakke Utrolig Original

Utrolig XL pakken

Opprinnelig pris var: 1598 kr.Nåværende pris er: 1198 kr.

Pakke Utrolig Blanding

Familiefavoritt – Liten

(1) Opprinnelig pris var: 478 kr.Nåværende pris er: 399 kr.

Pakke Utrolig Blanding

Familiefavoritt – Medium

Opprinnelig pris var: 618 kr.Nåværende pris er: 499 kr.

Pakke Utrolig Blanding

Familiefavoritt – Stor

(1) Opprinnelig pris var: 718 kr.Nåværende pris er: 599 kr.

Pakke Utrolig Blanding

Favoritt Sommer Startpakken

(1) Opprinnelig pris var: 836 kr.Nåværende pris er: 699 kr.

Produktomtaler

Denne lever virkelig opp til navnet sitt. Tar knekken på årelang kamp og utallige kremer og salver mot psoriasis under føttene.

– Marit Bjørnsen

«Til dere som er like skeptisk som meg når det kommer til alternativ medisin, jeg må bare si at jeg har prøvd denne på leggmusklene, jeg har slitt med verkende muskler i et par mnd, spes om natten, smurte på dette og all smerte ble borte etter ca 15 min, nå 2 dager senere er legg musklene fremdeles helt bra! Jeg har også brukt salven en ukes tid på 2 vorter som jeg har hatt et års tid, de er nå helt borte. Jeg har anbefalt denne salven til venner og kollegaer nå, jeg kommer alltid til å ha en boks på badet fra nå av.»

Øyvind Halvorsrud

«Kan ikke klare meg uten denne salven! Jeg har en krukke overalt, og når det gjelder brannsår er den helt forbløffende bra!!!»

– Tove Klokkerud

Størrelser

Utrolig Universalsalve

Utrolig Universalsalve 150 ml

(59) 799 kr

Utrolig Universalsalve

Utrolig Universalsalve 50 ml

(115) 319 kr

Utrolig Universalsalve

Utrolig Universalsalve 15 ml

(23) 179 kr

Utrolig Universalsalve

Utrolig Universalsalve 5 ml

(21) 75 kr
(2) 229 kr

Kun i et begrenset opplag, gå ikke glipp av denne!

Fra tid annen produseres det mindre opplag med eksklusive «annerledes» varianter av Utroligsalven. Vi er så heldige å kunne tilby Utrolig Universalsalve (originalen) i 20 ml. Dette er en Limited Edition produsert kun for salg hos Herligheter.no i en retro boks i aluminium. Størrelsen er perfekt å ha i vesken, toalettmappen, i lommen eller gi bort til en du er glad i!

Planteoljene og deres virkning

Utrolig er en hudpleieserie basert på virkningsfulle planteoljer. Serien inneholder ingen tilsatte fargestoffer.

På oppfordring fra mange av våre kunder har vi laget et kort oversikt over de eteriske oljene og deres virkning.*

Blå kamille: Betennelseshemmende, sårhelende, forebyggende ved soppdannelse.
Geranium: Anvendes ved sår, lette eksemer, lette forbrenninger og munnbetennelse.
Ringblomst (Morgenfrue): Lett desinfiserende, betennelseshemmende, sopphemmende, reduserer muskelspenninger.
Peppermynte: Lokalbedøvende, betennelseshemmende, lett desinfiserende (frisk ånde).
Aloe vera: Hud og slimhinner, lette forbrenninger og lignende.
Kanel: Virker lett desinfiserende og er lettere lokalbedøvende.
Krusemynte: Lett desinfiserende, slimløsende og bidrar til fjerning av dårlig ånde.
Benzoharpiks: Lett desinfiserende og hudbeskyttende.
Niaouli: Bakteriehemmende og lett desinfiserende.
Cajeput: Smertestillende og mot kviser
Anis: Lett desinfiserende og slimløsende.
Rosmarin: Bakteriehemmende og sårhelende.
Merian: Lett desinfiserende.
Einebær: Stimulerer hud og slimhinner.
Eukalyptus: Lokalbedøvende, lett desinfiserende, smerte og kløestillende.

Forholdsregler:
Bør ikke brukes ved kjent overfølsomhet eller allergier for noen av ingrediensene. Barns hud er klassifisert som sensitiv. Bivirkninger er sjeldne men noen kan oppleve at den behandlede huden blir irritert. Test produktet på ett lite hudområde (ca. 1 cm.)  før bruk. Avbryt behandlingen om det fremkommer tegn på kløe eller irritasjon.

* Oversikten over planteoljene og deres virkning er kun få stikkord hentet fra diverse urteleksikon m.m. på internett. Søk gjerne selv på de individuelle planteoljene for mer utfyllende informasjon og egenskaper. Klikk på f. eks. denne nettsiden www.rolv.no/medisinplanter

 

Opprinnelig ment for munnen

Utrolig Universalsalve ble opprinnelig utviklet i 1985 for å lindre ubehag ved bruk av tannproteser. Underveis har våre kunder stadig funnet nye bruksområder og kommet med tilbakemeldinger på hvilke muligheter de gode planteoljene har på forskjellige plager. Vi har samlet mange av tilbakemeldingene på denne siden.

 

Kan virke lindrende ved ømme og stive muskler

Siden da har våre kunder opplevd at salven også kan virke lindrende på et bredt spekter av hudtilstander samt på muskler.

Innhold og mikrobiologisk test

Utrolig Universalsalve er fremstilt av naturlige planteoljer og inneholder ingen tilsatte fargestoffer. Dansk Teknologisk Institutt har gjort en mikrobiologisk test av salven, klikk her for å lese testen.

Mange fornøyde kunder

Les tilbakemeldinger fra våre kunder på denne siden og følg oss gjerne på Facebook og Instagram. Der forteller mange av våre kunder om sine erfaringer med salven. Her kan man finne tips på hva man kan prøve salvene på, legg gjerne også igjen din egen erfaring.

Produktets veksthemmende effekt ble i september 1998 testet på Dansk Teknologisk institutt (seksjon for bioteknikk) for utvalgte bakterier og gjærsopper som naturlig forekommer i kroppen.

Formålet med undersøkelsen har vært å teste salvens veksthemmende effekt på Streptpcoccus salivarius (streptokokker), Actinomyces naeslundii, Staphylococcus aureus (stafylokokker) og Candida albicans (gjærsopp).

Konklusjon:

UTROLIG universalsalve hemmer utviklingen av de utvalgte bakterierene og gjærsoppene i og omkring området hvor salven er påført. Testen er utført flere ganger med samme resultat.

MIKROBIOLOGISK TEST AF UTROLIG RENSEMIDDEL og UTROLIG UNIVERSALSALVE

Dansk Teknologisk Institut, Sektion for Bioteknik, 1998.09.01, 508.88183/ver-525, Vinnie Ramussen.

Formål
Formålet med undersøgelsen er at teste UTROLIG rensemiddel /tandplejemidlet og UTROLIG universalsalvens væksthæmmende effekt over for Streptococcus salivarius, Actinomycetes naeslundii, Staphylococcus aureus og Candida albicans (gærsvamp).

Mikrobiologiske analysemetoder
Produkternes vækshæmmende effekt er undersøgt ved hæmningstest på agarplader, der er en modification af agardiffusionstesten til bestemmelse af f.eks. mikroorganismers følsomhed over antibiotika.

Princippet i hæmningstesten er, at bakterier eller gærsvampe udsås på agardyrkningssubstrater. På agarpladen anbringes en vis mængde af det produkt der ønskes undersøgt. Produktets indhold af aktive stoffer vil diffundere (sive) ud i agaren og derved hindre vækst af bakterier eller gærsvampe på et areal omkring produktet. Størrelsen af dette areal afhænger af produktets koncentration af vækshæmmende stoffer medfører en stor hæmningszone.

Hæmningstest af UTROLIG produkter
De udvalgte bakterier er, hver for sig, opformeret i BHI (Brain Heart Infusion) bouillon og ghærsvampen er opformeret i Yeast  Malt bouillon. Fra disse koncentrerede boullion-kulturer (10-108 kim pr. ml.) er der udsået 0,1 ml. kultur på de respektive dykningssubstrater (agarplader). Desuden er de koncentrerede kulturer fortyndet 100 gange (105 – 106 kim pr. ml) og 0,1 ml af hver fortyndet bouillonkultur er udsået på dyrkningssubstrater.

Følgende dyrkningssubstrater er anvendt:

– Blodagar til :            Streptococcus salivarius (ATCC 7073)

Actinomycetes naeslundii (ATCC 15987)
– Baird Parker til      
Staphylococcus aureus (ATCC 6538)

– Maltagar til             Candida albicans (CCUG 19915)

UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel: I centrum af dyrkningssubstraterne blev der anbragt en filterskive med 0,1 ml koncentreret UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel.

UTROLIG universalsalve: Der er til de respective dyrkningssubstrater påført UTROLIG universalsalve, der dækker et areal på ca. 4 cm2, svarende til ca. 0,1 gram salve.

Efterfølgende blev dyrkningssubstraterne inkuberet i 7 døgn ved 37°C. Substraterne blev jævnligt kontrolleret og samtidig blev hæmningszoner omkring det flydene tandplejemiddel (filterskiven) målt. Da salven ikke kan diffundere ud i agaren og give hæmningszoner på tilsvarende måde som det flydende produkt er dyrkningssubstraterne kontrolleret for vækst af mikroorganismer i og omkring området med «UTROLIG» universalsalven.

Hver test er udført med to gentagelser, det vil sige, at alle testene er udført tre gange.

Resultater
Resultaterne fra Hæmningstest af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel er angivet i tabel 1.

Det fremgår af tabel 1, at der er påvist en hæmmende effekt af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel over for væksten af de uudvalgte mikroorganismer, idet der er påvist hæmningszoner i størrelsesordenen 3,3 8,0 mm.

Der er påvist en hæmende effekt af UTROLIG universalsalven, idet vækst af de udvalgte bakterier og gærsvamp ikke er påviselig i og omkring området med UTROLIG universalsalven.

Tabel 1. Vækst hæmmende effekt af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel over for bakterier og gærsvampe

Mikroorganisme                           Koncentreret UTROLIG      rensemiddel/tandplejemiddel     Hæmningszone i mm

Streptococcus salivarius
– Koncentreret kultur                                     6.0                                                        6.1                                                         6.3
– Fortyndet kultur                                            6.0                                                        5.6                                                        4.5

Actinomycetes naeslundii
– Koncentreret kultur                                     6.5                                                        5.9                                                        5.5
– Fortyndet kultur                                            7.5                                                        7.9                                                         8.0

Staphylococcus aureus
– Koncentreret kultur                                     3.6                                                        3.3                                                        3.7
– Fortyndet kultur                                           4.3                                                         4.1                                                         4.3
Candida albicans
– Koncentreret kultur                                     3.6                                                        3.5                                                         3.7
– Fortyndet kultur                                            4.4                                                        5.2                                                        5.0

Konklusion
Der er påvist en væksthæmmende effekt af UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel og UTROLIG universalsalve over for Streptococcus salivarius, Actinomycetes naeslundii, Staphylococcus aureus og Candida albicans. På bakgrund af af førsøgsresultaterne, må der forventes, at koncentreret UTROLIG rensemiddel/tandplejemiddel og UTROLIG universalsalven har en hæmmende effekt på væksten af et bredt udsnit af den naturlige forekommende mikroflora i mundhulen.

Vinnie Rasmussen

Sektion for Bioteknik

Original

Les mer

Naturlig

Les mer

Rensemiddel

Les mer

Pakketilbud

Les mer